Kært barn har mange navne og der findes utallige metoder og udgaver af denne skønne "pynt".


-De er søde og passer godt til en let bitter chokolade cupcake eller kager med bær eller syrlige frugter.
Hvis man bruger en basis dej til kagen (som også er sød) er det en god idé at "fylde" kagen med en syrlig coulis. Se evt. HER
Swiss meringue buttercream:
Denne frosting laves først over vandbad og piskes herefter kold i en køkkenmaskine.
340 g. Sukker
6 past. Æggehvider
Et nip salt
115 g. Smør (stuetemperatur)
1 spsk. Vanilleessens
Sukker, æggehvider og salt piskes over vandbad til sukkeret er opløst og massen bliver 71 grader (brug et sukkertermometer).
Hæld herefter massen i røremaskinen og pisk på medium hastighed i ca. 7 minutter.
Skru hastigheden og på medium-høj og pisk til massen danner stive toppe.
Så skruer du, igen, ned på medium hastighed og tilsætter smørret i små tern -en ad gangen til det er rørt helt ud.
til sidst tilsættes vanilleessens efter smag.
Brug frostingen med det samme eller stil på køl op til 3 dage (herefter skal det lige piskes op igen inden brug).
Man kan variere smagen ved f.eks. at komme frysetørret frugter eller bær i.
Jeg har prøvet med jordbærgranulat, som jeg knuste til fint pulver i en morter. Herefter vendte jeg det bare i ovenstående frosting.
Det smagte himmelsk! Lidt som gammeldags jordbæris...MUMS!
Meringue Frosting:
Denne frosting smager ligesom skummet i en flødebolle og fremgangsmåden er den samme.
Man kan også variere denne i smagen, med essens, frugtcoulis, frysetørret bær eller chokolade. Mulighederne er mange.
Se opskriften HER :)
Begge typer frosting kan farves med pastafarver.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar