Uhhhmmm mexicansk. Det bliver serveret minimum hver 14. dag herhjemme.
Normalt disker jeg op med en masse grønt; agurk, tomat, majs, salat, peberfrugt, jalapeños, ananas samt peanuts og revet mozerella/cheddar. Vi spiser altid store tortilla-pandekager, for tacoskaller er da noget besværgeligt noget.
Vi får også både quesedillas og nachos til og så selvfølgelig hjemmelavet guacamole, salsa og creme fraise.
Det hele serveres med mexi-krydret oksekød.
Men skal der lidt nyt på madplanen, så er denne ret lækker og nem. Man kan lave den vegetar-style eller komme resterne af kødet i, fra ovenstående ret. Vi plejer dog at komme lidt mexi-krydret kyllingestrimler i.
Opskriften er oprindeligt fra Magasinet MAD! Men jeg har lavet en del om - You know me...
Til ca. 4 personer.
Olivenolie til stegning
100-180 g kyllingestrimler
½ pose Fajiitas-krydderi, fra Santa Maria
2 fed hvidløg, presset
1 løg, hakket
1 rød peberfrugt, i tern
1 lille dåse majs
½ ds. hakket tomater
½ glas salta/tacosauce
100-200 g tortillachips -gerne med chili
150 g creme fraise
200 g revet mozerella
Tilbehør:
Creme fraise
Guacamole
Salsa
Syltede Jalapeños
Kogte ris
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Svits løg og hvidløg i lidt olie. Tilsæt kylling og fajiitas-krydderi og brun det let.
Kom salsa og hakket tomater på panden og kog i ca 3 minutter.Tilsæt peberfrugt og løg og kod yderligere 2 minutter.
Kom halvdelen af blandingen i et ildfast fad. Læg chipsene ovenpa og læg så en nyt lag, af resten af saucen.
Fordel creme fraisen oven på retten og top med revet ost.
Bag i ovnen i ca. 20 minutter og server med tilbehøret.
Billeder kommer næste gang jeg laver retten :o)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar