Opskrifter på mad og kager. Især kager. Mange kager. Jeg elsker at bage og lave mad, men hader når det kikser. Her vil jeg samle alle mine ynglingsopskrifter, samlet ind fra andre blogs, hjemmesider, bøger osv. Dog med lidt småændringer, da jeg har meget svært ved at holde mig 100% til en opskrift og også er lidt kræsen.

mandag den 30. september 2013

Trukket svin

...eller Pulled Pork som det så fint hedder. Alle taler om det og måske har du også smagt Tulips milde, men okay, udgave.

Herhjemme laver vi det selv, og når ovnen alligevel skal være tændt i 12 timer, så hvorfor ikke lave dobbelt portion og så fryse noget af det ned!?

Vi spiser det i hjemmelavet burgerboller med coleslaw og BBQ (dog færdigkøbt), men på en travl hverdag bliver der bare hevet en portion ud af fryseren, stegt på panden og så i færdigkøbte burgerboller med salat, tomat og agurk eller i et pitabrød med grønt og dressing.
Det er nemt at lave, men kræver en del tilberedningstid. Til gengæld har man mad til mange dage og det er det hele værd.



Opskriften er delt i 3:

Krydderiblanding også kaldet rub.
Coleslaw
Burgerboller

Rub'en og evt. Coleslaw laves dagen før. Kødet skal nemlig stå og suge alle de lækre krydderier til sig. Minimum 12 timer. Og da kødet skal være i ovnen/grillen i 12 timer, så er det alfa-omega med planlægningen.
Coleslawen har også godt af at trække, så lav den senest 5 timer før maden skal serveres.

Vi ryger altid kødet de sidste par timer af stegetiden.
Anvend f.eks. en Weber kulgrill og Weber rygeboks med valgfri flies.
Du kan købe det HER.


Ingredienser:
2 stykker nakkefilet a' ca. 2,5 kg.
2 dl æblemost
En sjat æblecidereddike

Rub'en:
200 g brun farin
80 g paprika
80 g pebermix, mortet
160 g groft salt
30 hvidløgspulver
30 løgpulver
3 g cayennepeber
5 g spidskommen
15 g sellerisalt
3 g chiliflager, kværnet el. mortet
10 g sennepskorn, mortet

Bland alle ingredienserne i en frysepose og så er rub'en klar.




Puds kødet en smule. Store sener og fedtklumper fjernes, men det skal slet ikke finpudses. Både fedt og sener smelter og giver fugt og smag til kødet.


Hvert stykke kød "rubbes" med 1/3 af krydderblandingen. Den sidste 3.del skal bruges når kødet er færdigstegt.



Rul kødet ind i husholdningsfilm og sæt på køl i min. 12 timer.





Coleslaw:
1 lille hvidkålshoved, fintsnittet
5-6 store gulerødder, revet. Gerne på juliennejern
5 dl creme fraiche (9%)
1,5-2 dl mayonaise
Saft af 1 citron
2 spsk æbleciddereddike
3 spsk sukker
1,,5 spsk groft salt
Friskkværnet peber efter smag

Kom kål og rødder i en pose eller skål.
Bland resten af ingredienserne i en skål for sig. Smag til med sort peber og hæld dressingen over grøntsagerne. Stilles på køl minimum 5 timer, men gerne 12.



Opskriften på burgerbollerne finder du HER.

Det er tidlig morgen. Jeg sætter kødet i ovnen kl.5, så passer det med at vi spiser ved 17.30tiden.

Ovnen tændes på 100 grader varmluft.

Fjern filmen fra kødet og placér stegene på en bradepande midt i ovnen.
Kom et stegetermometer midt i kødet.
Sæt en dyb bradepande  fyldt med vand, nederst i ovnen.
Der skal HELE TIDEN være vand i, så hold øje ind i mellem.

Gå i seng igen :-P

3 timer inden spisetid, tændes op i grillen.
Den skal være mellem 100 og 120 grader.
Rygeboksen fyldes med rygeflies.

10 timer er gået og stegetermometeret viser ca. 90 grader.
Tag kødet ud af ovnen og kom det over i foliebakker eller et ildfast fad.
Rygeboksen placeres på kullene og fadet/foliebakkerne på risten.
Kødet bliver nu røget til det har en temperatur på ca. 95 grader.
Tag køden af grillen og træk kødet fra hinanden med to gafler til det har mundrette størrelser.



Tilsæt noget af rub'en, sammen med æblejuice og æblecidereddike.
Bland det godt sammen og smag til.

Servér med burgerboller, coleslaw og BBQsauce.

Husk servietter :-)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar