Opskrifter på mad og kager. Især kager. Mange kager. Jeg elsker at bage og lave mad, men hader når det kikser. Her vil jeg samle alle mine ynglingsopskrifter, samlet ind fra andre blogs, hjemmesider, bøger osv. Dog med lidt småændringer, da jeg har meget svært ved at holde mig 100% til en opskrift og også er lidt kræsen.

lørdag den 9. marts 2013

Rispilaf med kylling og asparges

Denne ret er blevet en af vores fortrukne herhjemme. Den er simpel. Kan ændres fra gang til gang og så skal du ikke bruge en masse gryder og pander.
Opskriften er fra MAD! Marts/April 2009. Jeg kan varmt anbefale dette magasin, til alle os som vil have nem men varieret mad i hverdagen.



Opskrift til 2 personer (tid: 30 minutter)


1 løg

2 styk kyllingebrystfilet (i alt ca. 280 g)
100 g ærter (friske/fra frost)½ bundt grønne asparges
15 g smør
1 spsk olie til stegning
200 g basmatiris
4 dl hønsebouillon
40 g ristede pinjekerner
salt og friskkværnet peber
Friskrevet parmasanost (kan udelades)
Evt. 2 stk. pitabrød eller nanbrød som tilbehør.

Pil løget, og hak det fint. Skær kyllingekødet i små tern. Bælg ærterne, hvis de kommer direkte fra bælg, eller tø dem op, hvis de kommer fra fryseren. Skyl aspargeserne, bræk den nederste ende af, og skær dem i mindre stykker på skrå.Varm en stor (sautere)pande op med smør og olie. Steg løget let på panden ved middel varme. Tilsæt kyllingekødet, skru op for varmen, og brun kødet.
Kom de rå ris på panden, rør rundt, og hæld hønsebouillon over. Læg låg på panden, og lad retten koge i 15 minutter.Tag låget af gryden, og rør rundt i retten. Tjek, om risene er kogt møre. Vend ærter, asparges, pinjekerner og persille i retten, og lad den simre i yderligere 5 minutter. Smag til med salt og peber.
Rør friskrevet parmesan i rispilaffen inden servering.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar